Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Veste bună locuitorilor comunei ARDUSAT!

ANCPI a semnat, în aceste zile, contractul cu firma Total Business Land pentru cadastrarea comunei Ardusat. Lucrările se desfășoară în cadrul PNCCF și sunt gratuite pentru cetățeni, costurile fiind suportate din bani europeni. Din fericire și comuna Ardusat a fost inclusă pe lista celor 660 UAT-uri din țară, care beneficiează de cadastru gratuit din fonduri europene POR.

Procesdura de cadastrare este deosebit de importantă, deoarece aceasta este prima condiție pentru demararea fie a unei constucții, ori a oricărei tranzacții legate de imobil, la fel ca și în cazul realizării unor proiecte legate de infrastructură sau atragerea de fonduri europene.

Cadastrarea celor aproximativ 3000 de hectare ale comunei vor începe de curând și vor dura aproximativ un an și jumătate. În prima etapă va avea loc informarea cetățenilor legată de începerea lucrărilor. A două etapă , cea mai importantă, este măsurarea imobilelor. În această privință este nevoie de o colaborare eficientă cu locatarii în scopul de a facilita efectuarea măsurătorilor. Această etapă va fi urmată de colectarea actelor doveditoare dreptului de proprietate: titlu de proprietate, certificat de moștenitor, contract vânzare-cumpărare, etc, în copie legalizată și actele de identitate, în copie. Aici atragem atenția, că în caz de nevoie, este asigurată în mod gratuit dezbatera succesiunilor! În următoarea etapă vor fi afișate public documentele tehnice, la care, după caz, se pot depune contestații. Etapa finală este deschiderea noilor cărți funciare și înmânarea acestora proprietarilor.

Colaborând împreună, vom duce la bun sfârșit această inițiativă!

Ultima actualizare: 11:27 | 30.05.2024

Sari la conținut